Institutional

See the rendered structural steel model!

West Portal Lutheran School, Sunset Campus, San Francisco, CA

This expansion of West Portal Lutheran School was constructed to house the School’s Kindergarden through 3rd Grade program.  This project consisted of the design of a new three story eccentrically braced steel framed school building.  The third floor spans over a two story tall multi-purpose space and supports an outdoor play-deck. 

 

 

 

 

Columbia College Child Development Center, Sonora, CA

This five-building campus project consists of an administration building, classroom building, and three child daycare buildings, all of which comprise the new Child Development Center at Columbia College.  The buildings are single-story wood framed buildings supported by continuous spread footings.  The overall campus design incorporated “green” design and sustainability features including passive solar orientation and natural lighting and ventilation.  The college district intended that the project be LEED-Gold Certified.  Construction was also overseen by the Division of the State Architect.

 

 

Suisun City Library, Suisun City, CA

The project is a joint-use library between the Fairfield-Suisun City Unified School District and Suisun City.  The structure is a new single-story steel framed structure consisting of acoustical steel deck over steel trusses, steel beams and steel girders supported by steel columns, with steel concentric braced frames for the lateral force resisting system.  Library construction was overseen by the Division of the State Architect.

 

 

rendering by PRP Architects

University of California, The Rod Shippey Education Facility and Field Laboratory, Hopland, CA

The Rod Shippey Education Facility and Field Laboratory will serve as the main field research facility for agriculture and natural resources for Northern California.  The structural design of the laboratory and multi-purpose spaces consists of wood framed walls with pre-engineered full building width roof trusses with both plywood shear walls and pre-manufactured shear panels.  The signature central entry structure joins the two primary spaces and was designed with both steel and timber columns supporting timber framed butterfly trusses.  The overall facility design incorporated “green” design and sustainability features, such as use of sustainable materials, natural ventilation and lighting, and water collection and reuse.